{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Meksiko: Ipak NE drogama

S
4.5.2006. u 11:17
0
0
Meksiko: Ipak NE drogama
0
Meksiko: Ipak NE drogama
Iako je objavljeno da će potpisati reformu kojom je kanio dekriminalizirati posjedovanje male količine marihuane, kokaina i heroina, meksički predsjednik Vincente Fox se iznenada predomislio.
Kada je objavljena vijest da će Meksiko legalizirati određene količine raznovrsnih droga, mnogi su se pobunila, a najviše SAD. Ipak, činilo se da je odluka definitivna i da će reforma uskoro nastupiti. Ipak, to se neće desiti. Naime, zakon koji je predviđao reformu o posjedovanju i prodavanju opojnih sredstava, bit će vraćen u Kongres na ponovno razmatranje.

"U našoj je zemlji posjedovanje droga i njihovo konzumiranje krivično djelo i to će i ostati", kaže se u saopćenju Foxova ureda.

Takva iznenadna odluka predsjednika Foxa čudi, s obzirom da je upravo njegov ured osmislio taj zakon, a njegova stranka podržala incijativu.

Zakon je predviđao dopuštanje posjedovanja 5 grama marihuane, i opijuma, 25 miligrama heroina i 500 miligrama kokaina, a dekriminalizira i posjedovanje ograničenih količina drugih droga, LSD-a, halucinogenih gljiva, amfetamina i pejota, psihotropnoga kaktusa iz meksičkih pustinja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: