Svijet
0

"Meksički kanibal“ ne izjašnjava se o krivici

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Jose Luis Calva, pisac u usponu šokirao je stanovništvo Mexico Cityja kada je 8. oktobra uhapšen nakon što je u njegovom stanu pronađeno beživotno tijelo njegove djevojke. Glavni osumnjičeni za ubistvo je Calva, a indicije ukazuju na to da je nakon ubistva pojeo dijelove tijela svoje djevojke.

Jose Luis Calva (38), u meksičkim medijima poznatiji kao "kanibal iz Mexico Cityja“ na prvom sudskom ročištu odbio se izjasniti o krivici za koju ga otužnica tereti rekavši da u ovom trenutku ne može sabrati svoje misli.

Tokom razgovora sa policijom Calva je prizano ubistvo svoje 32-godišnje djevojke Alejandre Galeane. Policija sumnja da je Calva umiješan i u ubistvo još dvije djevojke, ali nije prikupila dovoljno dokaza kako bi ga optužila.

"Ubio je svoju djevojku jer je bio nadrogiran kokainom. Nije jeo dijelove njenog tijela, samo ju je isjekao na komade“, pojasnio je advokat odbrane Humberto Guerrero, a prenosi AP.

Tokom jednog od brojnih ispitivanja Calva je policiji konačno priznao da je isjekao svoju djevojku i kuhao meso njenog tijela kako bi nahranio pse iz susjedstva, a sve sa ciljem da se riješi beživotnog tijela 32-godišnjakinje.

Međutim, tužilaštvo tvrdi da je Calva pažljivo odsjekao ruke žrtve, da se riješio kostiju i kože te da je onda meso potopio u sok od limuna kako bi ga kasnije pojeo.