Svijet
78

Meksička "Kim Kardashian" je nova šefica bande plaćenih ubica

Klix.ba
Meksikanka Claudia Ochoa Felix (27) navodno je nova šefica bande plaćenih ubica "Los Antrax" koju koristi jedan od najsmtonosnijih meksičkih narko-kartela, Sinaloa, za pogubljenja i osvetničke napade.

Ova djevojka, čiji je nadimak Carica Antraxa, koristi društvene mreže za ličnu promociju postavljajući fotografije na kojima pozira, a sudeći prema tim fotografijama njen je idol američka starleta Kim Kardashian.

Ona na fotografijama drži oružje, pozira sa leopardom, te se šepuri okolo u uskoj odjeći i kupaćim kostimima, prenosi Daily Mail. Tu su također i fotografije njene djece koja leže na stotinama novčanica u kadi ili krevetu.

Američki obavještajni izvori navode kako je Sinaloa najmoćniji narko-kartel u svijetu, te ih smatraju odgovornima za većinu heroina koji bude prokrijumčaren u SAD.

Bandu plaćenih ubica Los Antrax ranije je predvodio Claudijin ljubavnik Jose Rodrigo Arechiga Gamboa (33), koji je uhapšen u januaru. Banda je zadužena za prljave poslove Sinaloe, te za osiguranje šefa ovog narko-kartela Ismaela Zambade (66).

Claudia je bila udata za člana Sinaloe, poznatog kao El Chavo, sa kojim ima troje djece, ali su se njih dvoje razveli. Uprkos tome što bi se mogla lako naći na meti napadača, Claudia se ne skriva, već uživa u noćnom životu te posjećuje diskoteke i noćne klubove. Ipak, u njenom su prisustvu uvijek naoružani muškarci koji je štite. Ona, međutim, poriče bilo kakvu vezu sa zločinačkom organizacijom tvrdeći da su to sve kukavičke laži i klevete.

Smrtonosni rat između narko kartela, koji se međusobno bore za teritoriju i ubijaju iz osvete, bjesni u Meksiku od 2006. godine i dosad je uzeo oko 100.000 života.