"Usavršavamo se u hodu"
69

Medvedev zadovoljan proizvodnjom oružja u Rusiji: Dobro smo proučili neprijatelja

SRNA/Klix.ba
Dmitrij Medvedev (Foto: Twitter)
Dmitrij Medvedev (Foto: Twitter)
Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev rekao je da fabrike naoružanja u Rusiji rade neprestano da bi zadovoljile narudžbe odbrambenog sektora i odbacio ideju da ruskim snagama u Ukrajini ponestaje projektila.

Medvedev je rekao magazinu "Nacionalna odbrana" da je Moskva povećala vojnu proizvodnju u nekim postrojenjima i do deset puta te da pažljivo proučava oružje ispaljeno na teritorije pod ruskom kontrolom i sa ukrajinske strane da bi stekla prednost.

"Ne samo što povećavamo proizvodnju, nego uvodimo najnovije tehnologije i bukvalno ih usavršavamo u hodu", rekao je Medvedev, koji trenutno obavlja funkciju zamjenika predsjednika nacionalnog Vijeća sigurnsoti.

On je naglasio da fabrike iz namjenskog sektora "u potpunosti" zadovoljavaju povećanu potražnju države.

"Dobro smo proučili neprijateljsko naoružanje, koje smo uzeli kao trofeje i rasklopili do najsitnijeg šarafa u našem birou za vojne konstrukcije. Izvukli smo mnogo korisnih stvari za sebe i pretvorili iskustvo neprijatelja u našu prednost", rekao je Medvedev.

Tokom intervjua on je pohvalio sve one radnike koji učestvuju u radu u vojnoj industriji.

"Iza mašina, na poligonima, vidio sam ljude koji rade za dobro domovine sa punom predanošću danonoćno, u tri smjene. Hrabro, brzo, profesionalno. Klanjam im se za sve što su uradili i sada rade", zaključio je Medvedev.