{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Medojević: Nećemo direktno bojkotirati referendum

F
30.5.2007. u 17:25
0
0
Medojević: Nećemo direktno bojkotirati referendum
0
Medojević: Nećemo direktno bojkotirati referendum
Predsjednik opozicionog Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević najavio je danas da ta stranka neće direktno bojkotirati eventualni referendum o novom ustavu Crne Gore.
"Ukoliko (vladajuća) Demokratska partija socijalista (DPS) ne ispoštuje naš zahtjev za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora poslije donošenja Ustava, već im bude draža vlast i podjele, nećemo učestvovati u referendumu u smislu propagande ili pozivanja ljudi kako da glasaju, ali nećemo učestvovati ni u bojkotu", kazao je Medojević.

On je nikšićkom radiju "Montena" izjavio da smatra kako bi referendum o ustavu dodatno zakomplicirao političku situaciju i poskupio cio proces i da bi se atmosfera svela ne na suštinska, već na simbolička pitanja jezika, crkve, odnosno ona "oko kojih se ne treba svađati".

On je rekao da će, ukoliko referenduma ipak bude, PZP objasniti građanima da je to "jednopartijski referendum DPS-kartela na vlasti" i da će građani sami odlučivati da li da izađu ili ne.

"Ako DPS bude čvrsto na poziciji da neće izbore, nećemo glasati (u parlamentu) čak ni za ustav koji bi u nekoj situaciji bio i prihvatljiv. Kako stvari stoje, plašim se da DPS ide namjerno ka referendumu, jer im ne odgovara dogovor", kazao je Medojević.

On je rekao da, s druge strane, dobar dio kolega iz opozicije još ne može da shvati da je Crna Gora nezavisna država i da pitanja koja se tiču vlade i DPS-a treba da odvoje od države.

"Što prije shvate te činjenice i to da se moramo boriti za maksimalno poštivanje sloboda, ljudskih i manjinskih prava i poštivanje zakona, lakše ćemo smijeniti ovu vlast", rekao je Medojević, prenio je Tanjug.

On je kazao da PZP ovih dana završava posao oko predavanja amandmana na ustavni tekst, istakavši da se oni odnose na pitanje jezika, preambulu, poziciju lokalne samouprave, način izbora sudija, Ustavni sud.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: