|

Medicinski tehničar iz Njemačke osumnjičen za smrti 84 pacijenta koje je predozirao

Medicinski tehničar iz Njemačke osumnjičen za smrti 84 pacijenta koje je predozirao
59
Klix.ba
28.8.2017. u 16:25
69
komentara
59

dijeljenja
Medicinski tehničar iz Njemačke osumnjičen za smrti 84 pacijenta koje je predozirao Niels H. na suđenju (Foto: AFP)
Medicinski tehničar iz Njemačke, koji je ranije optužen za ubistva dva pacijenta u sjevernom dijelu ove zemlje, sada je osumnjičen za ubistva još najmanje 84 pacijenta, prenijeli su njemački policijski zvaničnici.
Niels H. je optužen za ubistva pacijenata 2006. i 2015. godine. Njegove žrtve su primile smrtonozne doze lijekova u bolnicama u kojima je ovaj 40-godišnjak radio. Na inicijativu porodica žrtava, policija je nastavila istraživati njegov rad u proteklih deset godina, prenosi BBC.

Prije tri godine je osnovana Komisija koja je zadužena za istraživanje razmjere njegovih zločina. Prema rezultatima ovog istraživanja, Niels bi mogao biti najgori poslijeratni ubica u Njemačkoj.

Lijekovi koje je davao žrtvama, prouzrokovali su srčanu insuficijenciju ili kolaps sistema za cirkulaciju kod pacijenata. Sudije su rekle kako je Niels bio motivisan željom da oživi pacijente koje je drogirao. Tokom suđenja prije dvije godine, Niels je priznao kako je predozirao oko 90 pacijenata na Klinici za intenzivnu njegu u Delmenhorstu.

"Jednostavno je još nemoguće ustanoviti koliko je ljudi ubio. Istraživanja su otežana jer su tijela mnogih pacijenata kremirana. Broj žrtava će sigurno rasti", rekao je generalni inspektor policije u Oldenburgu.
Prijavi grešku


Komentari (69)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...