{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


McCannovi potrošili milion funti prikupljenih za Madeleine

S
30.10.2007. u 08:59
0
0
McCannovi potrošili milion funti prikupljenih za Madeleine
0
McCannovi potrošili milion funti prikupljenih za Madeleine
Kate i Gerry McCann izazvali su bijes javnosti jer su potrošili milion funti prikupljenih za kampanju traženja njihove malene Madeleine i to na otplaćivanje troškova, kredita i zajmova.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Čelnici fonda za prikupljanje novca koji bi podržao kampanju traženja malene Madeleine, ne žele otkriti koliko je novca zapravo potrošeno, ali medijski izvori govore da je riječ o jednom milionu funti, izvještava Daily Mail.

Iz fonda je rečeno da su McCannovi koristili novac kako bi platili osnovne troškove porodice s obzirom da niti Kate niti Gerry nisu radili od kada je njihova kćer nestala.

Prema istraživanju medija, kredit koji su McCannovi digli za kupovinu kuće je 500.000 funti, a rata je mjesečno oko 2.000 funti.

Fond za Madeleine je prvobitno osnovan kako bi se donacijama pomoglo traženje malene te za medijsku kampanju. Fond zapravo vode McCannovi prijatelji, članovi porodice i poslovne kolege, ali naglašavaju da se novac iz tog fonda ne može koristiti za plaćanje dugova. Za tu namjenu otvoren je poseban fond u koji novac stavljaju dobrotvorna društva, firme i poslovni partneri.

Novac je također potrošen na putovanja u Portugal, Španiju i Berlin u svrhu kampanje traženje malene, ali od kada je portugalska policija osumnjičila McCannove za nestanak njihove kćerkice, donacije za fond su se drastično smanjile.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: