{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


McCann: Nismo umiješani u nestanak naše voljene Madeleine

S
10.9.2007. u 10:00
0
0
McCann: Nismo umiješani u nestanak naše voljene Madeleine
0
McCann: Nismo umiješani u nestanak naše voljene Madeleine
Foto: Reuters
Britanski par McCann, koji je osumnjičen za nestanak svoje četverogodišnje kćerke Madeleine, koja je nestala 3. maja iz hotelske sobe u Portugalu, vratio se u Englesku poslije zvanične optužbe portugalskog tužilaštva da su Gerry i Kate mcCann umiješani u nestanak djevojčice.
Portugalsko tužilaštvo je u petak proglasilo Gerryja i Kate McCann osumnjičenima za nestanak njihove 4-godišnje kćerke Madeleine. Odluka tužilaštva uslijedila je nakon što su istražitelji pronašli tragove krvi u automobilu McCannovih. Iako krvi nije mogla biti identifikovana kao krv koja pripada Madeleine, tužilaštvo je odlučilo podići optužbu.

Nakon nekoliko sati ispitivanja, Gerry i Kate su sa svojom djecom, 2-godišnjim blizancima odlučili vratiti se kući u Rothley, selo koje leži sjeverno od Londona.

"Razara mi srce što smo se morali vratiti kući bez naše kćerke. No, naš povratak u Englesku ne znači da odustajemo od potrage za njom. Naglašavam da nemamo nikakve veze sa nestankom naše voljene kćerke Madeleine“, kazao je Gerry McCann novinarima stigavši u Englesku.

U intervjuu za engleske novine Sunday Mirror, Kate McCann je ispričala kako ju je portugalska policija tjerala da prizna kako je slučajno ubila Madeleine te da je potom sakrila njeno tijelo i pretvarala se da je djevojčica nestala.

"Bukvalno su mi kazali da ću, ako priznam da sam slučajno ubila svoje dijete te da sam onda u panici sakrili njeno tijelo, dobiti dvije do tri godine zatvora“, kazala je Kate u intervjuu za Sunday Mirror.

Gerry McCann smatra da je optužba protiv njega i njegove supruge uslijedila nakon što je portugalska policija shvatila da ne može riješiti slučaj, a zbog velikog pritiska javnosti morali su imenovati osumnjičene.

"Ova noćna mora iz dana u dan postaje sve gora“, kazao je Gerry.

Madeleine je nestala 3. maja iz hotelske sobe u regiji Algavre u Portugalu dok su njeni roditelji večerali u restoranu. Sve do petka, glavni osumnjičeni bio je Britanac koji je živio u blizini hotela. Međutim, protiv njega nije bilo čvrstih dokaza, a čovjek je izjavio da je nevin.

Iako su McCannovi proglašeni osumnjičenim u slučaju nestanka male Madeleine, pasoši im nisu oduzeti te se mogu bez problema kretati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: