{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


McCain uporedio Obamu s Britney i Paris

S
31.7.2008. u 08:35
0
0
McCain uporedio Obamu s Britney i Paris
0
McCain uporedio Obamu s Britney i Paris
Foto: AP
Republikanski kandidat za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država John McCain u okviru televizijskog nastupa uporedio je demokratskog rivala Baracka Obamu s Britney Spears i Paris Hilton, ističući kako je ovaj više nego dosadan ali i dobro izreklamiran medijski produkt.
Iz Obaminog tabora ubrzo su uzvratili nazivajući McCainova prigovaranja "neosnovanim" i "glupim", javlja AP.

Reklama koju je plasirao McCainov tim nazvana je "Celeb" (Slavni), a prikazuje se na TV stanicama u 11 američkih saveznih država. Na ovom uratku prikazni su isječci sa Obaminog putovanja u zemlje Evrope iskombinovani sa muzičkim spotovima pop zvijezda Britney Spears i Paris Hilton.

"On jeste naslavnija ličnost na svijetu, ali da li je spreman da vodi?" pita pritom glas.

Ovo je zadnji u nizu pokušaja da se Obama predstavi kao nedovoljno iskusan u vođenju nacije, a novi potez McCaina veoma je riskantan jer svjetsku slavu svog rivala predstavlja kao slabost.

U komentaru na ovu reklamu, Obama je izjavio da je ona zadnji primjer McCainove negativnosti, a to je upravo ono što je on do sad pokušavao naglasiti.

"On izgleda nema ništa pozitivno da kaže o meni, zar ne?" pita Obama. "Trebalo bi Johna McCaina pita za šta se on zalaže, a ne samo protiv čega je."

Demokratski predsjedički kandidat također kaže da je poređenje sa Hiltonovom pokazalo da republikanci ne prežu ni pred čim u svojim nastojanjima da ga blate.

"Nikad nisam ni upoznao tu ženu," kaže Obama.

Glasnogovornik Paris Hilton, Jason Moore na ovo je izjavio: "Gospođica Hilton nije bila upitana za ovo, od nje nije tražena dozvola za reklamu i nema nikakav komentar."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: