{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


McCain u Saturdy Night Liveu zbijao šale sa svojom starošću

F
FENA
18.5.2008. u 18:44
0
0
McCain u Saturdy Night Liveu zbijao šale sa svojom starošću
0
McCain u Saturdy Night Liveu zbijao šale sa svojom starošću
Foto: Reuters
Vjerojatni republikanski predsjednički kandidat John McCain ima 71 godinu i njegovu visoku životnu dob suparnici često ističu kao smetnju za ulazak u Bijelu kuću, no senatoru iz Arizone ona je poslužila kao motiv za duhovite opaske u subotnjem nastupu u popularnoj humorističkoj emisiji "Saturdy Night Live" na TV mreži NBC.
"Pitam vas, koga mi trebamo izabrati za našeg idućeg predsjednika?", pitao je gledatelje McCain i odgovorio: "Svakako, nekoga tko je jako, jako, jako star".

Poznat kao svojeglav političar i duhovit čovjek, senator McCain zatim je u tobožnjem TV spotu za kampanju obećao da će zaustaviti nekontroliranu vladinu potrošnju, posebno na tzv. ljubimce-projekte zastupnika namijenjene njihovim izbornim jedinicama, tvrdeći da za svoju Arizonu nije osigurao ni jedan 'pet projekt'.

Kao primjer njegovog zanemarivanja Arizone poslužilo je zaostajanje razvoja cestovne mreže u toj državi.

"Kontrola vladine potrošnje nije samo pitanje republikanaca i demokrata", kazao je.

"Radi se o tome da treba pogledati svojoj djeci u oči. A u mom slučaju, mojoj djeci, unucima, praunucima,
pra-praunucima i pra-pra-praunucima, od kojih je najmlađi već blizu umirovljenja".

"Ja imam hrabrosti, mudrosti, iskustva i što je najvažnije potrebnu starost. Starost je nužna da se zaštiti Amerika, da ju se cijeni, voli i pričaju priče prije spavanja", rekao je McCain.

Nastupivši u posljednjoj emisiji SNL-a u sezoni, McCain se našalio i na račun neodlučne utrke za demokratsku predsjedničku nominaciju između Baracka Obame i Hillary Clinton.

U situaciji koja mu omogućuje da mirno vodi predsjedničku kampanju, dok se njegovi protivnici iscrpljuju u borbi za nominaciju, McCain je pozvao demokrate da ne žure s izborom kandidata, jer to "cijeloj kampanji daje posebnu draž".

Sugerirao im je da se niti na demokratskoj konvenciji krajem kolovoza, ne trebaju odlučiti između Obame i Clinton, već mogu na izbore 4. novembra izaći sa dva predsjednička kandidata.

McCain je ranije bio domaćin SNL-a 2002., kada je pjevao koloplet pjesama Barbre Streisand.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: