Svijet
0

McCain Obami zaprijetio bičevanjem po pozadini

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Republikanski predsjednički kandidat John McCain u toku najave naredne TV debate protiv demokrate Baracka Obame, u jednom momentu zaprijetio je kako će izbičevati Obaminu pozadinu.

Ova izjava bacila je u sjenu čak i najavu prijedloga za ispomoć ekonomskom sektoru kako bi se nacija konačno izvukla iz finansijske krize. Senator Arizone novinarima nije objasnio o kakvim planovima konkretno govori.

Prema posljednjim rezultatima anketa provedenih u SAD-u, McCain je u zaostatku za Obamom sedam postotnih bodova, ali to ga, prenosi AP, previše ne žalosti.

"Nekoliko smo bodova ispod, OK, ali još uvijek smo u igri," istakao je i dodao kako, bez obzira na ekonomske probleme posljednjih sedmica, stvari se popravljaju jer je potrebno iskustvo, znanje i vizija. "Dat ćemo to Americi," poručio je.

U vezi sa narednom televizijskom debatom koja će se prenositi u srijedu, McCain je doslovno poručio: "Potrajat će to dugo, ali nakon što ga izbičujem po znate-već-čemu u toku debate, navalit ćemo 24 sata dnevno."

Uprkos ovakvim izjavama, obećao je da će voditi "poštenu kampanju" u sedmicama koje su ispred nas.

"Poštujem senatora Obamu, vodit ćemo poštenu borbu i vjerujemo da će i drugi. Ali među nama postoje velike razlike," tvrdi McCain.