McCain: Obama kao čelnici evropskih socijalista

F
FENA
19.10.2008. u 12:32
0
0
McCain: Obama kao čelnici evropskih socijalista
0
McCain: Obama kao čelnici evropskih socijalista Foto: AFP
Republikanski kandidat za predsjednika Sjedinjenih Država John McCain uporedio je u subotu svoga demokratskog protukandidata Baracka Obamu sa čelnicima evropskih socijalističkih stranaka tvrdeći da Obama želi bogatima povećati porez kako bi taj novac dao siromašnima.
Obama je na skupu u Sant Luisu, u državi Misuri, odbacio kritike svoga protukandidata i opisao ih kao "napad na plan koji bi radnicima donio porezno olakšanje, čiji je cilj dovođenje u zabludu", prenio je Reuters.

Dodao je da McCain interese dobrostojećih Amerikanaca stavlja ispred interesa lošije stojećih - konobarica i domara.

Obama je uspio u Sant Luisu, ispod trijumfalne kapije Gateway podignute u čast američkih pionira, okupiti oko 100.000 ljudi. To je najmasovniji miting koji je organizirao na teritoriji SAD-a.

Ipak rekord u posjećenosti njegovih izbornih skupova nosi onaj organiziran u julu u Berlinu, u parku Tiergarten, na kome je bilo oko 200.000 ljudi.

Prema anketama, Obama je i dalje u malom vodstvu u odnosu na McCaina u izgledima da bude izabran za novog predsjednika SAD-a 4. novembra.

McCain je svojom izjavom u subotu htio smanjiti prednost koju su Obami posljednjih dana osigurali njegovi prijedlozi o rješavanju trenutne finansijske krize u zemlji, smatra britanska agencija.

McCain je kazao da Obama "vjeruje u preraspodjelu bogatstva, a ne u politiku koja će dovesti do jačanja američke privrede i stvoriti nova radna mjesta i nove mogućnosti za sve Amerikance".


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: