Svijet
0

McCain o incidentu s lobistkinjom

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Američki republički predsjednički kandidat John McCain izjavio je u srijedu naveče da neće dopustiti da bilo kakvi navodi preusmjere kampanju u drugom toku, misleći pri tom na objavljene vijesti koje ispituju njegovu vezu sa jednom lobistikinjom, navodi američki portal Yahoo!.

Washington post je već davno u svome izvještaju naveo riječi dugogodišnjeg McCainovog asistenta, Johna Weavera koji je tada upozorio McCaina da se drži podalje od Washingtonove lobistikinje, Vicki Iseman.

The New York Times je ranije otkrio da su asistenti, nepoznati javnosti, arizonskog senatora upozoravali na posljedice njegove afere sa lobistkinjom, prije nego što je izgubio na predsjedničkim izborima 2000. godine.

Osam godina poslije, McCain je učvrstio svoju republikansku stranku (GOP) i spreman je obratiti se govorom i osvrnuti se na ranije navode na press konferenciji u četvrtak ujutro, po američkom računanju vremena.

Drugi izvori navode kako su McCain i Iseman opovrgli navode o bilo kakvoj romantičnoj vezi između njih dvoje i kako ne postoje dokazi koiji bi tvrdili suprotno, obavještava Yahoo!. Dalje obavještava kako se radilo samo o strahu asistenata povodom pojavljivanja McCaina u javnosti sa business lobistkinjom prije zasjedanja komisije Senate Commerce-a, od kojih je predsjednički kandidat zavisio.