{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


McCain: Clinton i Obama su naivni, borbu u Iraku treba nastaviti

S
25.3.2008. u 07:55
0
0
McCain: Clinton i Obama su naivni, borbu u Iraku treba nastaviti
0
McCain: Clinton i Obama su naivni, borbu u Iraku treba nastaviti
Foto: AP
Senator John McCain je po povratku sa svoje osme posjete Iraku izjavio da američke snage napreduju, iako je broj poginulih američkih vojnika narastao do 4.000, a rat ušao u šestu godinu trajanja.
Kako bi naglasio svoju tačku gledišta, republički predsjednički kandidat je izjavio da nedavno objavljena audio snimka Osame bin Ladena, putem koje poziva sljedbenike da se pridruže Al-Qaidi u borbi u Iraku, na koju senator gleda kao na najveću priliku i najveći zadatak do sada, prenosi američki portal Yahoo!.

“Prvi put sam vidio da Osama bin Laden i general (David) Petraeus imaju zajednički dogovor, a to je centralno bojno polje u borbi protiv Al-Qaide danas u Iraku. I to je ono što je Bin Laden govorio, i što je general Petraeus govorio i što je govorim”, ističe McCain u svom govoru.

Dalje McCain objašnjava da njegovi demokratski oponenti odbijaju shvatiti ono o čemu se govori i šta se dešava, a to je centralna borba protiv radikalnog islamskog ekstremizma u Iraku. Uz to je dodao da su njegovi demokratski rivali Barrack Obama i Hillary Rodham Clinton naivni i da apsolutno griješe jer žele povući vojne snage iz Iraka.

Senator Arizone je obznanio javnosti da se sam uvjerio na licu mjesta da Amerikanci u Iraku napreduju. Njegov govor je uslijedio nakon što je bomba u Bagdadu usmrtila četiri američka vojnika, a talas protunapada usmrtio 61 Iračanina širom zemlje.

McCain je rekao: “Mislim da ne bih sad mijenjao strategiju ukoliko to general Petraues ne bi preporučio”.

Uz to je izrazio mišljenje da general ima punu podršku američkog naroda, predsjednika i njega samoga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: