{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


McCain: Clinton i Obama su naivni, borbu u Iraku treba nastaviti

S
25.3.2008. u 07:55
0
0
McCain: Clinton i Obama su naivni, borbu u Iraku treba nastaviti
0
McCain: Clinton i Obama su naivni, borbu u Iraku treba nastaviti
Foto: AP
Senator John McCain je po povratku sa svoje osme posjete Iraku izjavio da američke snage napreduju, iako je broj poginulih američkih vojnika narastao do 4.000, a rat ušao u šestu godinu trajanja.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kako bi naglasio svoju tačku gledišta, republički predsjednički kandidat je izjavio da nedavno objavljena audio snimka Osame bin Ladena, putem koje poziva sljedbenike da se pridruže Al-Qaidi u borbi u Iraku, na koju senator gleda kao na najveću priliku i najveći zadatak do sada, prenosi američki portal Yahoo!.

“Prvi put sam vidio da Osama bin Laden i general (David) Petraeus imaju zajednički dogovor, a to je centralno bojno polje u borbi protiv Al-Qaide danas u Iraku. I to je ono što je Bin Laden govorio, i što je general Petraeus govorio i što je govorim”, ističe McCain u svom govoru.

Dalje McCain objašnjava da njegovi demokratski oponenti odbijaju shvatiti ono o čemu se govori i šta se dešava, a to je centralna borba protiv radikalnog islamskog ekstremizma u Iraku. Uz to je dodao da su njegovi demokratski rivali Barrack Obama i Hillary Rodham Clinton naivni i da apsolutno griješe jer žele povući vojne snage iz Iraka.

Senator Arizone je obznanio javnosti da se sam uvjerio na licu mjesta da Amerikanci u Iraku napreduju. Njegov govor je uslijedio nakon što je bomba u Bagdadu usmrtila četiri američka vojnika, a talas protunapada usmrtio 61 Iračanina širom zemlje.

McCain je rekao: “Mislim da ne bih sad mijenjao strategiju ukoliko to general Petraues ne bi preporučio”.

Uz to je izrazio mišljenje da general ima punu podršku američkog naroda, predsjednika i njega samoga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: