Negoduju zbog odluke
8

Masovno testiranje izazvalo haos na aerodromu u Šangaju

E. Sk.
Haos se smirio i na kraju je uspostavljen red
Haos se smirio i na kraju je uspostavljen red
Na šangajskom međunarodnom aerodromu Pudong nastao je haos jučer nakon što su kineske zdravstvene vlasti naredile da se svi zaposleni na robnom transportu testiraju na koronavirus.

Ova odluka dovela je do svađe bijesnog osoblja sa radnicima.

Zaposleni na transportu robe na šangajskom aerodromu ostali su "zarobljeni" na obližnjem parkingu kako bi prošli testiranje, nakon što je utvrđeno da je nekoliko njihovih kolega i bliskih kontakata pozitivno na koronavirus, piše CNN.

Iznenadna odluka u početku je izazvala negodovanje i bijes, a na videosnimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama vidi se kako stotine radnika pokušava da se progura pored osoblja u zaštitnim odijelima.

Međutim, čini se da se situacija smirila i da je na kraju uspostavljen red, a državni mediji objavili su fotografije radnika koji čekaju u redu na testiranje. Do ponedjeljka ujutro pregledano je više od 17.700 ljudi i do sada je 11.500 negativno na koronavirus, izvijestila je državna novinska agencija Sinhua.

Kina je i ranije sprovodila masovna testiranja na koronavirus. Iako je početni haos naišao na kritike na društvenim mrežama u Kini, brzi, drastični odgovor u samo nekoliko slučajeva pokazuje na šta je kineska vlada spremna ići kako bi spriječila širenje koronavirusa.