Nasilnici na ulici
25

Masovna tučnjava Nepalaca u Zagrebu: Povod za obračun bila prijava za silovanje

B. H.
Screenshot: Facebook
Screenshot: Facebook
Policijska uprava Zagreba je jučer dobila dojavu da je u centru grada, u Draškovićevoj ulici, došlo do masovne tučnjave između više državljana Nepala, a snimak se pojavio i na društvenim mrežama.

Prema informacijama koje je dobio hrvatski Telegram do incidenta je došlo zbog optužbe za pokušaj silovanja koje je prijavila jedna državljanka Nepala protiv svog sunarodnjaka. Optuženi i ona su bili u vezi, a grupa Nepalaca nakon što je čula za optužbe fizički ga je napala.

"Jučer, 9. aprila oko 18.40 sati u Draškovićevoj ulici postupali smo prema više državljana Nepala zbog međusobnog sukoba. Kako su osobe odbijale postupiti po zapovijedima policijskih službenika, prema istima su upotrijebljena sredstva prisile", saopćili su iz MUP-a Hrvatske.


Dodali su da je nedugo nakon tučnjave službenim prostorijama pristupila 29-godišnja državljanka Nepala te podnijela krivičnu prijavu protiv 42-godišnjaka zbog krivičnog djela silovanje u pokušaju.

"Državljanin Nepala, koji se dovodi u vezu s kaznenim djelom, je pod nadzorom policije te slijedi daljnje provođenje kriminalističkog istraživanja, nakon čega će biti doveden pritvorskom nadzorniku", saopćili su iz policije.