Reagovala policija
21

Marokanac Ahmed u njemačkom gradu Heidenau prijetio da će s bebom skočiti s prozora

Klix.ba
Foto: Bild.de
Foto: Bild.de
Dvadesetšestogodišnji Ahmed E. zaprijetio je jučer da će skočiti s krovnog prozora, zajedno sa svojim osmomjesečnim djetetom, iz stana svoje tridesetšestogodišnje djevojke Daniele N. u njemačkom gradu Heidenau.

Majka se borila da spasi dijete iz takozvanog kengur tregera u kojem je Marokanac držao bebu, a sve to dok je komšija pred zgradom mobitelom fotografisao nesvakidašnju scenu u komšiluku, piše njemački Bild.de.

"Izveo sam psa napolje kada sam čuo da neko doziva pomoć. Žena je govorila: 'Ostavi nož.' Potom se muškarac s djetetom pojavio na krovnom prozoru", kazao je komšija koji je fotografisao scenu.

Potom je došla policija koja je prvo dijete uvukla u stan, a zatim i 26-godišnjaka. Marokanac koji je ranije tražio azil u Njemačkoj došao je u stan da preda ključeve, a završio je na psihijatrijskoj klinici.

Navodno je Danieli N. i njenom djetetu prethodno prijetio nožem, da bi potom s djetetom prošao kroz krovni prozor i izašao na krov. "Ne želim više išta imati s tim tipom", kazala je Daniela N. nakon svega.