|

Marko Milošević: Tribunal je ubio mog oca!

Marko Milošević: Tribunal je ubio mog oca!
0
F
FENA
17.8.2006. u 14:21
0
komentara
0

dijeljenja
Marko Milošević: Tribunal je ubio mog oca! Marko Milošević
Sin haškog optuženika i bivšeg predsjednika SRJ i Srbije Slobodana Miloševića - Marko Milošević - optužio je Haški tribunal i nadležne u tom sudu da su s predumišljajem ubili njegovog oca.
U prvom javnom pismu upućenom potpredsjedniku Haškog tribunala Kevinu Parkeru koji je vodio istragu o smrti Miloševića, predsjedavajućem Vijeća sigurnosti i generalnom sekretaru UN-a Marko Milošević je - kako prenose današnje "Večernje novosti" - zatražio od Ujedinjenih naroda da odbace izvještaj o uzrocima smrti njegovog oca koji je sačinio Tribunal.

Taj izvještaj sadrži neočekivan broj kontradiktornosti. Njegov sadržaj i zaključi su potpuno neprihvatljivi zdravom razumu, ističe on u pismu.

"Tribunal ga je osudio na smrt 24. februara, kada je odbio njegov zahtjev da ga pusti na privremenu slobodu, ignorišući njegovo zdravlje, prava i upozorenja ljekara. I na kraju, s predumišljajem je odveo mog oca u 'prirodnu smrt'", ističe se u pismu.

"Treba li da spomenem i to da je autopsija rađena bez nezavisnog ekspertskog tima koji je poslala naša porodica, čak iako smo insistirali na tome. Ili da je ruskim doktorima bio zabranjen pristup tijelu i uzorcima tkiva. Ili da su nam bili nedostupni uzorci njegove krvi", ističe se u pismu.

Marko Milošević objašnjava da ovo pismo predstavlja zvaničnu reakciju njegove porodice na izvještaj Haškog tribunala o uzrocima smrti Slobodana Miloševića.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.