{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mark Zuckerberg donira 25 miliona dolara za borbu protiv ebole

14.10.2014. u 17:10
127
10
Mark Zuckerberg donira 25 miliona dolara za borbu protiv ebole
127
Mark Zuckerberg donira 25 miliona dolara za borbu protiv ebole
Osnivač društvene mreže Facebook, Mark Zuckerberg, danas je na svom oficijelnom Facebook profilu objavio kako on i njegova supruga Priscilla doniraju 25 miliona dolara pomoći za borbu protiv smrtonosne bolesti ebola čija je epidemija u porastu.
Epidemija ebole predstavlja veliki problem u zemljama zapadne Afrike, a odnedavno je počela dauzima i prve žrtve u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama. Ovim je virusom čija smrtnost iznosi 70 posto dosad inficirano 8.400 ljudi, a ukoliko se brzo ne reaguje, u sljedećih nekoliko mjeseci bi ebolom moglo biti inficirano milion ili čak više ljudi.

"Ebolu moramo staviti pod kontrolu jako brzo kako se ne bi dalje širila i postala globalni zdravstveni problem s kojim ćemo se boriti decenijama, poput HIV-a ili polija. Vjerujemo kako je naša donacija najbrži način da se spriječi ovaj scenario i potpomognu centri za prevenciju i kontrolu bolesti, kao i stručnjaci u svom herojskom radu koji otvaraju centre, obučavaju zdravstvene radnike i rade sa oboljelima. Nadamo se da ćemo pomoći u spašavanju života i staviti ovu epidemiju pod kontrolu", napisao je Zuckerberg na svom Facebook profilu, te postavio link na kojem se ljudi mogu informisati o tome kako pomoći akciji u borbi protiv ebole.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: