Svijet
0

Mark Thatcher ponovo se oženio na tajnoj ceremoniji na Gibraltaru

FENA
Sir Mark Thatcher, sin bivše britanske premijerke Margaret Thatcher i osumnjičeni za pokušaj organizovanja državnog udara u Africi, vjenčao se ove sedmice na privatnoj ceremoniji.

Samo troje prijatelja prisustvovalo je u ceremoniji u četvrtak u matičnom uredu britanske kolonije Gibraltara, javio je Sunday Telegraph. Sir Mark Thatcher oženio se sa Sarah Russell, koja se prošle godine razvela od lorda Francisa Russella, sina vojvode od Bedforda.

Sir Mark Thatcher izjavio je kako je javio svojoj majci, baronesi Thatcher, o svom vjenčanju i kazao je da je ona bila zadovoljna tom viješću.

"Bili smo odlučni u namjeri da zadržimo taj dan za nas i samo tri bliska prijatelja bila su na ceremoniji. Posljednja stvar koju smo željeli je da se to pretvori u medijski događaj", izjavio je on za Telegrpah.

Vlada Ekvatorijalne Gvineje izdala je potjernicu za Thatcherom. On je izjavio u ranijem intervju da je "prilično opušten" po tom pitanju.

Mladoženja ima dvoje djece iz prvog braka. On odnedavno živi na Gibraltaru iako se u izvještajima navodi da bi se mogao vratiti u Britaniju kako bi bio bliže majci.