|

Marine Le Pen: Evropska unija je na ivici propasti

Marine Le Pen: Evropska unija je na ivici propasti
4
S
SRNA
14.12.2013. u 13:38
24
komentara
4

dijeljenja
Marine Le Pen: Evropska unija je na ivici propasti Marine Le Pen (Foto: AFP)
Vođa francuske desničarske partije Nacionalni front Marine Le Pen rekla je da se Brisel otvoreno miješa u unutrašnja pitanja Ukrajine, kojoj evropske integracije uopšte nisu potrebne.
Ona je istakla da ne vidi nikakav smisao u tome da Ukrajina uđe u EU, kao ni u proširenju bloka, koji je "na ivici propasti i raspada".

Le Pen je za ruski list "Pogled" naglasila da je iznenađena da je EU proglasila ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča "nezakonitim", oslanjajući se na mišljenje nekoliko hiljada demonstranata.

"To je posebno čudno ukoliko se sjetimo da je prije godinu dana milion i po Francuza izašlo na ulice protiv predsjednika Francoisa Hollandea, ali da njega EU nije proglasila nezakonitim predsjednikom", rekla je Le Pen.

Ona je ocijenila da se definitivno zemlje Zapada miješaju u unutrašnje stvari Ukrajine, te istakla da je bila šokirana kada je ministar vanjskih poslova Francuske Lauren Fabius najavio sastanak sa predstavnicima ukrajinske opozicije.

"To se tako ne radi ili to znači da međunarodni propisi više ne postoji", smatra Le Pen.

Ona je naglasila da EU sada nije u stanju da primi nijednu novu članicu.

"Evropska unija je skoro u ruševinama i suočava se sa teškim problemima u vezi sa Rumunijom i Bugarskom, koje su posljednje ušle u blok. Svako novo proširenje samo će ubrzati slabljenje EU", istakla je Le Pen.

Komentarišući činjenicu da Poljska sada "bolje stoji" finansijski od Ukrajine, istakla je da nove članice EU u početku dobiju pomoć od nekoliko stotina milijardi evra, koja traje nekoliko godina, ali onda "bijeli hljeb bude zamijenjen crnim".

"Ukrajina griješi ako misli da će je Brisel finansijski podržati", poručila je Le Pen.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...