Svijet
0

Marija Milošević: Prenijet ću oca u Crnu Goru

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kćerka nekdašnjeg jugoslavenskog i srpskog predsjednika Slobodana Miloševića Marija izjavila je danas da ne odustaje od namjere da svog oca sahrani u Lijevoj Rijeci u Crnoj Gori.

Marija Milošević je prošle godine tražila da njen otac bude sahranjen na seoskom groblju u Lijevoj Rijeci iznad Podgorice, gdje su mu sahranjeni roditelji, ali su to odbili ostali članovi porodice.

"Ne odustajem od toga da oca sahranim u Lijevoj Rijeci", rekla je Marija podgoričkom "Danu", povodom godišnjice smrti Slobodana Miloševića.

"Moj otac treba da počiva u rodnom kraju, u Crnoj Gori, gdje su sahranjeni svi njegovi preci, i smatram da je to ljudski", rekla je ona i najavila da će sve učiniti da se kosti njenog oca prenesu tamo gdje je njihovo prirodno počivalište.

Marija, koja stalno živi u Cetinju gdje se udala za jednog crnogorskog biznismena, rekla je da se ne miri s tim da njen otac počiva u dvorištu privatne kuće u Požarevcu.

Ona je negirala da je to njegova porodična kuća, objasnivši da je to kuća porodice njene majke.

Marija je demantirala tvrdnje nekih medija da je ljetos posjetila očev grob u Požarevcu, navodeći da u tom gradu nije bila, niti će ikada otići.