Svijet
3

Malezijka tvrdi da je vidjela nestali avion u okeanu, ali joj policija nije vjerovala

Klix.ba
Kako se potraga za nestalim avionom Malaysia Airlinesa nastavlja, sve je više teorija i onih koji tvrde da su pronašli, da znaju gdje bi mogao biti ili da su vidjeli avion na letu MH370.

Malezijka Raja Dalelah Raja Latife (53) tvdi da je tokom leta preko Indijskog okeana vidjela avion u vodi u blizini Andamanskih otoka na dan kada je nestao.

Međutim, Indijski okean je također pretraživan ali tamo nema ništa, ustvrdili su istražitelji. Ona tvrdi da je oko 14.30 sati 8. marta, nekoliko sati nakon što je nestao, vidjela avion te da je to prijavila policiji.

U policiji joj nisu vjerovali, a i sam pilot aviona u kojem je bila je kazao kako su letjeli previsoko da bi ona mogla išta vidjeti.

Međutim, ova majka desetero djece i dalje insistira na tome da je vidjela srebreni objekat u obliku aviona na vodi tokom svog leta iz Džede u Kuala Lumpur.

"Tokom putovanja sam gledala kroz prozor. Monitor u avionu je pokazivao da letimo iznad Indijskog okena, a onda sam vidjela nekoliko brodova i otoke prije nego sam vidjela srebrenkasti objekat. Pogledala sam bolje i bila sam šokirana kada sam vidjela rep i krilo aviona na vodi", rekla je ona za New Straits Times.

Dodaje i to kako je probudila prijatelje koji su spavali tokom leta da bi i oni vidjeli, ali su joj se samo nasmijali i na stavili spavati.

Ona je odmah nakon slijetanja saznala da je nestao malezijski avion i prijavila policiji ono što je vidjela međutim, nisu je shvatali ozbiljno. Da li je zaista vidjela nestali avion ostaje tek da se vidi.