Ubijen muškarac
2

Malezija: Par sa mačevima ušao u administrativni centar

SRNA
Malezijska policija ubila je danas muškarca, koji je naoružan sabljom ušao u kompleks premijera Nadžib Razaka, izjavili su policijski službenici.

Jedan od policijskih službenika rekao je da je policija otvorila vatru jer se par agresivno ponašao. Žena je, također ranjena i prebačena je u bolnicu. Policija nije identifikovala par niti je naveden mogući motiv njihovog napada.

Agencija Reuters navodi da je u proteklih nekoliko mjeseci broj nasilnih incidenata i zastrašivanja porastao pred izbore, koje je premijer treba da raspiše do marta iduće godine.

Neimenovani službenik kancelarije premijera potvrdio je da je Nadžib bio u kompleksu u vrijeme kad se incident desio. Prema pisanju lokalnog dnevnika, "Star" par je uzeo kao taoca jednog policajca kako bi ušli unutar kompleksa, gdje su mačevima oštetili nekoliko automobila.

Sjedište malezijske vlade je 1999. godine prebačeno iz Kuala Lumpura u "Putradžaju" zbog prenaseljenosti i saobraćajnih gužvi. "Putradžaja" je udaljen oko 25 kilometara od Kuala Lumpura.