|

Makedonska policija u akciji uhićenja odbjeglih kosovskih zatvorenika

Makedonska policija u akciji uhićenja odbjeglih kosovskih zatvorenika
0
F
FENA
7.11.2007. u 14:34
0
komentara
0

dijeljenja
Makedonska policija u akciji uhićenja odbjeglih kosovskih zatvorenika
Makedonska policija poduzela je u srijedu ujutro u šarplaninskom selu Brodec, u blizini Tetova, gradića blizu granice s Kosovom, akciju uhićenja skupine Albanaca koju predvodi odbjegli zatvorenik s Kosova, javio je makedonski radio.
Radio, pozivajući se na neslužbene izvore, javlja kako je riječ o naoružanoj skupini koju predvodi Lirim Jakupi, koji je nedavno pobjegao iz kosovskog zatvora Dubrava te da je tijekom akcije došlo do razmjene vatre s obiju strana. Naoružana skupina navodno je potom pobjegla iz sela.

U sukobu nema poginulih i ranjenih policajaca, a sumnja se da je netko iz naoružane skupine stradao, navodi se u radijskom izvješću. U njemu se dodaje da je KFOR s kosovske strane pojačao nadzor granice s Makedonijom. Akcija uhićenja odbjeglih zatvorenika i dalje je u
tijeku.

Lirim Jakupi pobjegao je početkom jeseni sa skupinom zatvorenika iz zatvora na Kosovu. Jedan od njih Džavid Morina, nedavno je ubijen u tetovskom selu Odri, u oružanom sukobu s drugom albanskom skupinom.

U selima na Šar planini i duž granice Makedonije s Kosovom počeli su prvi oružani sukobi albanskih pobunjenika s makedonskim oružanim snagama 2001. godine, koji su nakon višemjesečnih diplomatskih napora zapadnih zemalja okončani Ohridskim sporazumom.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.