Svijet
0

Majka osuđena na 15 godina zatvora jer je pustila sina da umre od gladi

Klix.ba
Amanda Hutton
Amanda Hutton
Sud u Bradfordu, u Velikoj Britaniji, osudio je na 15 godina zatvora majku alkoholičarku Amandu Hutton, koja je dozvolila da njen četverogodišnji sin Hamzah Khan umre od gladi, nakon čega je njegovo tijelo ostavila dvije godine u krevetu.

Amanda Hutton je proglašena krivom za ubistvo, te je kažnjena sa 12 godina za ubistvo te još tri zbog okrutnosti.

Nakon izricanja kazne, sudija Roger Thomas joj je rekao da se ona može smatrati realnom opasnosti po svako dijete sa kojim eventualno bude živjela u budućnosti, prenosi Metro.

Policija je u Amandinom veoma neurednom stanu pronašla još petero djece, a nisu ni slutili da će otvoriti strašnu Pandorinu kutiju ulaskom u taj stan.

Amanda je pila više alkohola nego vode, a tužioci su istakli da joj je bilo više stalo do pića nego do djece. Ona se branila time da mali Hamzah nije želio jesti, međutim, njegova braća i sestre su tvrdili da je dobijao samo jedan obrok dnevno te da je teško hodao.

Amanda Hutton je istražiteljima također kazala da je i ranije imala problema sa alkoholom, ali su se stvari otele kontroli nakon smrti malog Hamzaha, 15. januara 2009. godine. Međutim, njeni su prijatelji kazali da je ona zapravo imala velike probleme sa alkoholom godinama prije toga. Najstariji Amandin sin, Tariq Khan (24), dobio je dvogodišnju uvjetnu osudu zbog sprečavanja sahrane svog mlađeg brata.