Majka nastradale u terorističkom napadu u Manchesteru ogorčena zbog povratka IDIL-ove mlade

Klix.ba
19.2.2019. u 16:53
0
5
Majka nastradale u terorističkom napadu u Manchesteru ogorčena zbog povratka IDIL-ove mlade
0
Majka nastradale u terorističkom napadu u Manchesteru ogorčena zbog povratka IDIL-ove mlade Shamima Begum (Foto: The Sun)
IDIL-ova mlada Shamima Begum kazala je kako je ubistvo 22 ljubitelja muzike u samoubilačkom bombaškom napadu u Manchester Areni bilo "opravdano i pravedno" nakon zračnih napada na IDIL u Siriji.
Majka jedne od žrtava koja je stradala u Manchester Areni jučer je izjavila da je užasnuta tim što se džihadska nevjesta Shamima Begum može vratiti u Veliku Britaniju.

Charlotte Campbell, čija je kćer Olivia imala samo 15 godina kada je poginula u ovom bombaškom napadu, kazala je da ne može podnijeti ni pomisao na to da je Begum dopušteno da se vrati.

Olivia Campbell žrtva napada u Manchesteru (Foto: The Sun) Olivia Campbell žrtva napada u Manchesteru (Foto: The Sun)


"Ta pomisao me čini slabom. Njen povratak je veliki rizik", rekla je Charlotte nakon što je Begum izjavila da je teroristički napad u Manchasteru opravdan.
Preživjeli ovog terorističkog napada 56-godišnji Phil Dick kazao je kako je bio šokiran ovom njenom izjavom.

"To zapravo pokazuje izopačenost IDIL-ovih pristalica i zato niko nikada ne bi trebao biti vraćen u ovu zemlju", rekao je Dick.

Podsjećamo, Begum koja je imala samo 15 godina kada je pobjegla iz svoje kuće u Bethnal Greenu, u istočnom Londonu, kako bi se pridružila IDIL-u, želi se vratiti u Veliku Britaniju sa svojim novorođenčetom.

Begum je kazala je spremna na pokajanje i na kaznu koja je sljeduje ako bi dopustili njen povratak u Veliku Birtaniju. Begum se udala za IDIL-ovog borca i rodila dvoje djece koja su umrla, a sada moli za pomoć kako bi bar ovo dijete preživjelo.

Također je kazala kako joj je žao žrtava trerorističkog napada.

Shamima Begum prije nego je pobjegla u IDIL (Foto: The Sun) Shamima Begum prije nego je pobjegla u IDIL (Foto: The Sun)


"Da, žao mi je svih porodica koje su izgubile muževe, sinove i braću zbog napada u Velikoj Britaniji. Nisu se borili ni sa kim, nisu nanosili nikakvu štetu. Ali nisam ni ja", rekla je Begum.

Ministar unutrašnjih poslova Sajid Javid izjavio je jučer da ne može spriječiti povratak 360 britanskih regruta jer ga međunarodno pravo sprečava da državljane učini apatridima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: