{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mahmoud Abbas nepoželjan u Kuvajtu

F
FENA
13.1.2009. u 11:34
0
3
Mahmoud Abbas nepoželjan u Kuvajtu
0
Mahmoud Abbas nepoželjan u Kuvajtu
Foto: AP
Grupa od 21 kuvajtskog poslanika, u kojoj većinu čine islamisti, navela je u utorak u saopćenju da je predsjednik Palestinske samouprave Mahmud Abbas "nepoželjan" u Kuvajtu, gdje će se 19. i 20. januara održati arapski samit.
Dvadeset i jedan poslanik, od ukupno 50 koliko ih ima parlament, "protivi se posjeti predsjednika Palestinske samouprave Kuvajtu, u ovim okolnostima i poslije njegovog predsjedničkog mandata" koji je istekao 9. januara.

Predbacuju mu negativne stavove u okviru izraelske vojne ofanzive na pojas Gaze, koji su doveli do "restrikcija u operacijama legitimnog otpora protiv izraelskog okupatora".

Poptpisnici saopćenja pozivaju vladu da proglasi Abbasa "nepoželjnim", a kuvajtske nevladine organizacije da "pravnim sredstvima" odbiju njegovu posjetu.

Abbas, čija vlast kontrolira samo Zapadnu obalu, nakon što je njene snage islamistički pokret Hamas protjerao iz Gaze u junu 2007. godine, treba da prisustvuje ekonomskom samitu u Kuvajtu na kojem će se razgovarati o obnovi Gaze uništene u izraelskoj ofanzivi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: