{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mafijaške porodice na udaru FBI-a i italijanske policije

12.2.2014. u 09:40
0
3
Mafijaške porodice na udaru FBI-a i italijanske policije
0
Mafijaške porodice na udaru FBI-a i italijanske policije
Foto: AFP
Američke i italijanske vlasti objavile su informacije o razbijanju lanca krijumčarenja velikih količina kokaina i heroina, koji je bio pod kontrolom sindikata ‘Ndrangheta sa sjedištem u italijanskoj regiji Calabria i porodice Gambino iz New Yorka.
Zahvaljujući prisluškivanju članova ovih mafijaških organizacija, kao i tajnom agentu koji se ubacio u njihove redove, u Italiji je uhapšeno sedamnaest, a u New Yorku sedam osoba. Spriječeno je krijumčarenje pola tone kokaina u koordiniranoj akciji FBI-a i italijanske policije.

'Ndrangheta je ranije u Italiji preuzela teritorije nekadašnje sicilijanske organizacije Cosa Nostra, a zatim je širila svoje operacije izvan Italije i pozicionirala se kao jedna od najmoćnijih mafijaških organizacija u svijetu.

“'Ndrangheta traži nove saradnike širom svijeta, žele osvojiti nove teritorije pa tako i ostvariti veće profite”, rekao je Raffaele Grassi, šef Operativne jedinice italijanske policije koja je učestvovala u akciji.

Saradnju sa porodicom Gambino, 'Ndrangheta je ostvarila sa ciljem uspostavljanja lanca krijumčarenja koji bi dodatno povezao Južnu Ameriku sa Italijom i SAD-om.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: