"Mafija je najuspješnije preduzeće u Italiji"

F
FENA
11.11.2008. u 19:20
0
0
"Mafija je najuspješnije preduzeće u Italiji"
0
"Mafija je najuspješnije preduzeće u Italiji"
Mafija je organizacija s najvećim prometom u poslovanju u Italiji, objavljeno je u utorak u Rimu.
Organizirani zločin u Italiji godišnje napravi promet od 130 milijardi eura, što je sedam posto bruto domaćeg proizvoda, objavljeno je u godišnjem izvještaju Trgovinske i poduzetničke udruge Confesercenti u Rimu.

Analiza Confesercentija navodi reketarenje, ilegalne zajmove, krađu, prijevare i krijumčarenje kao glavna poslovna područja zločinačkih organizacija.

Ogromni novčani iznosi svakodnevno se prelijevaju iz džepova talijanskih poduzetnika i trgovaca u ruke mafijaša.
Mafija, naprimjeri, godišnje zarađuje 250 milijardi eura na zelenašenju i iznudi, navedeno je u izvještaju.

Financijska kriza opterećuje mnoge poduzetnike koji zbog toga postaju žrtve mafije, a 180.000 talijanskih trgovaca trenutačno je u rukama zelenaša.

Mafija se bogati na sve većoj količini ilegalno proizvedene robe, na ilegalnim kladionicama i isto tako ilegalnoj gradnji, što joj donosi promet od deset milijardi eura.

Confesercenti je upozorila na opasnost sve većeg uplitanja mafijaških organizacija u legalna poduzeća. Taj problem pogađa čak velika talijanska poduzeća, u prvom redu građevinska, koja će radije surađivati s mafijom nego prijaviti njezine pokušaje ucjena, navedeno je u izvještaju, prenosi Dnevnik.hr.

U proizvodnji i trgovini namirnicama mafija je u nekim talijanskim regijama preuzela nadzor. Ribarstvo, mljekarstvo te trgovina kafom i kruhom u Napulju praktično su potpuno u rukama Camorre.

Ona upravlja napuljskim pekarnicama, njih oko 2.500, a mafija u velikom stilu sudjeluje i u poslovanju noćnih lokala i u trgovini na veliko, tvrdi talijanska Trgovinska i poduzetnička udruga Confesercenti.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: