Predsjednik Venecuele
267

Maduro: Cionisti sprovode genocid, sada su na meti muslimani, a onda će doći po katolike

B. H.
Screenshot: X.com
Screenshot: X.com
Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro rekao je da se čovječanstvo mora suprotstaviti "izraelskom genocidu nad palestinskim narodom".

Maduro je dao svoj komentar dok je razgovarao s palestinskim ambasadorom u Caracasu, Fadij Al-Zabenom, u utorak u izdanju televizijskog programa "Maduro i više".

Citirao je članak u New York Timesu u kojem je pisac usporedio ono čemu su Palestinci u Gazi izloženi s tretmanom nacista prema Jevreja.

"Žene i djeca su prvi bačeni u plinske komore, a danas vidimo da Izrael radi istu stvar palestinskom narodu. Žene i djeca se ubijaju na užasan način", kazao je Maduro.

Dodao je da su cionisti "posijali ideologiju opasniju od nacizma".

"Prvo, protiv palestinskog naroda: napadi, istrebljenje, genocid i atomske bombe, Zatim će krenuti na arapske narode i sav muslimanski narod. Onda će doći po kršćane, katolike. Zaustavimo cionistički genocid na vrijeme", kazao je Maduro.

Već 32. dan zaredom Izrael bombarduje Pojas Gaze i gađa stambene zgrade i civilnu infrastrukturu. Do jučerašnjeg dana u bombardiranju je ubijeno 10.328 Palestinaca, uključujući 4.237 djece i 2.719 žena. Više od 25.000 ljudi je ranjeno.