{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Madrid: Susret Alkalaj - Steinmeier

F
29.11.2007. u 17:44
0
0
Madrid: Susret Alkalaj - Steinmeier
0
Madrid: Susret Alkalaj - Steinmeier
Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj susreo se danas u Madridu, u okviru 15. zasjedanja ministarskog vijeća OSCE-a, sa ministrom vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke dr. Frank-Walter Steinmeierom.
Ministri Alkalaj i dr. Steinmeier su razmijenili mišljenja u vezi sa aktualnom situacijom u našoj zemlji i u regionu, sa posebnim osvrtom na Kosovo, saopćeno je iz Ured za odnose sa javnošću MVP-a BiH.

Ministar Alkalaj je iznio stav Bosne i Hercegovine da podržava rješenje koje će biti rezultat dogovora između Beograda i Prištine.

Ministar Alkalaj je istakao dosadašnja pozitivna dostignuća BiH na putu ka evroatlantskim integracijama, te kako bi napori na planu ispunjavanja uvjeta iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU trebali biti valorizirani na odgovarajući način unutar međunarodne zajednice.

Izrazio je očekivanja da će Njemačka, kao jedna od vodećih zemalja EU, imati još aktivniju ulogu u nastavku procesa približavanja Bosne i Hercegovine evroatlantskim institucijama.

Dvojica ministara su razgovarali o suradnji ministarstava vanjskih poslova i ovom prigodom je ministar Alkalaj upoznao kolegu dr. Steinmeiera sa aktivnostima na planu modernizacije Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Dogovoreno je da u svjetlu novih potreba suvremene administracije i diplomacije budu razmotreni modaliteti za pomoć njemačke strane u restruktuiranju MVP BiH.

Ministar Alkalaj je pozvao ministra dr. Steinmeiera da posjeti BiH, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: