Zatvor
0

Madoff teško povrijeđen u fizičkom napadu?

SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Finansijer sa Wall Streeta Barnard Madoff prebačen je prošle semdice u bolnicu zbog frakture lica, polomljenih rebara i oštećenog plućnog krila, javili su danas lokalni mediji u američkoj državi Sjeverna Karolina.

Madoff (71) služi zatvorsku kaznu od 150 godina nakon što je priznao da je prevario investitore za 65 milijardi dolara.

Televizijska stanica Raleigha javila je da su povrede posljedica napada i da je Madoff  liječen u Univerzitetskoj bolnici Duke.

Bolnica u kojoj je finansijer navodno liječen demantovala je izvještaj i objavila da nije primila pacijenta sa tim imenom.

Portparol Federalnog biroa za zatvore odbio je da komentariše medijski izvještaj, a Madoffov advokat trenutno nije dostupan.

Uprava zatvora Butner juče je potvrdila da je Madoff prošle sedmice prebačen u zatvorski medicinski centar, ali nije objavila više detalja.

Madoff je tokom suđenja priznao da je obmanuo hiljade investitora u okviru svoje piramidalne šeme, u kojoj su isplate vršene novcem ulagača, a ne stvarnim profitom.
On je rekao da je upravljao ovom šemom od početka devedesetih.

Prevara je otkrivena kada su investitori u vrijeme ekonomske krize pokušali da povuku oko sedam milijardi dolara, ali on nije mogao da im vrati novac.