Svijet
0

Madeleine viđena u Međugorju?

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Privatni detektivi koje su angažovali roditelji nestale djevojčice Madeleine McCann dobili su dojavu od turiste iz sjeverne Irske koji je bio u posjeti Bosni i Hercegovini, tačnije Međugorju i koji tvrdi da je tamo vidio Madeleine, djevojčicu koja je nestala bez traga u maju ove godine iz hotelske sobe u Portugalu.

Irski turista koji je bio u posjeti Međugorju, tvrdi da je prije 11 dana baš tamo vidio djevojčicu Madeleine za kojom traga cijeli svijet. Svjedok tvrdi da je postao sumnjičav kada je ugledao malu djevojčicu izrazito plave kose sa tamnokosim parom, koji joj, prema njegovim riječima, nikako nisu mogli biti roditelji.

"Svjesni smo mogućnosti da je Madeleine viđena u Bosni, stoga su se naši istražitelji uputili ka mogućem prebivalištu malene Madeleine i ove informacije su nam trenutni prioritet. Međutim, McCannovi ne žele polagati dosta nade u ove informacije. Radije će sačekati izvještaj istražitelja sa lica mjesta“, objasnio je jučer glasnogovornik Garryja i Kate McCann, a prenosi britanski Telegraph.

Svjedok koji tvrdi da je vidio nestalu djevojčicu, a koji zahtijeva da se ne otkriva njegovo ime kazao je: "Djevojčica koju sam vidio mogla bi biti Madeleine. Upravo sam htio dozvati dijete kada joj je čovjek sa kojim je išla stavio ruku na usta i odveo je u automobil“, objasnio je svjedok i naglasio da je par govorio "na nekom stranom jeziku", ali da je čuo kako djevojčica govori engleski.

"Krv u meni se sledila kada sam je čuo kako plače i uzviče 'želim svoga tatu' “, dodao je anonimni svjedok.

U međuvremenu, roditelji nestale djevojčice, Gerry i Kate McCann upozoreni su da, ukoliko se djevojčica ne pronađe, u narednih 15 godina oni će ostati glavni osumnjičeni. McCannovi su 7. septembra proglašeni zvanično osumnjičenima za nestanak malene Madeleine.