Novi trag
0

Madeleine "ponovo viđena" u Briselu

Sarajevo-x.com
Djevojčica koja veoma sliči Britanki Madeleine McCann, koja je u maju prošle godine nestala u Portugalu, ponovo je viđena u Briselu, i to isti dan kada ju je prije osam dana u obližnjoj briselskoj banci primijetio zaštitar.

Prema ranijim medijskim natpisima nestalu britansku djevojčicu navodno je početkom prošle sedmice na snimci sigurnosne kamere primijetio zaštitar jedne belgijske banke, ali sada se javio i ulični prodavač sladoleda koji je nestalu kćerku Gerryja i Kate McCann također istog dana vidio u društvu tamnopute žene.

Antonio Migliardi, kod kojeg je tamnoputa žena kupila sladoled od čokolade (omiljeni sladoled Madeleine McCann) za djevojčicu koja veoma sliči Britanki za kojom traga cijeli svijet, kazao je novinarima kako je nepoznata žena bila veoma "ozbiljna", te kako je "čvrsto uz sebe držala ruku djevojčice".

"Kada sam pružio kornet sladoleda djetetu, ona je nepomično stajala, a žena joj ga je na kraju dala u ruku. U normalnim okolnostima bezbrižno dijete uvijek zgrabi sladoled. Ovo nije bila normalna situacija", objasnio je 44-godišnji prodavač sladoleda na ulicama Brisela.

Prema njegovom mišljenju, neobična djevojčica plave kose i veoma upečatljivih očiju imala je oko pet godina.

"Djevojčica je izgledala zdravo, ali i veoma tužno. Oči su joj bile uprte u tlo i nije smjela pogledati prema gore. Nepoznata žena je pitala šta želi na mješavini engleskog i francuskog jezika. Djevojčica je odgovorila na engleskom jeziku", dodao je Migliardi.

Madeleine McCann je imala skoro četiri godine, kada je u maju prošle godine, pod misterioznim okolnostima, nestala tokom boravka njene porodice u jednom portugalskom odmaralištu.

Glasnogovornik porodice McCann Clarence Mitchell kazao je kako su istražitelji, koje su Madeleinenini roditelji unajmili, novu informaciju veoma ozbiljno shvatili.