Nešto drugačije izdanje
44

Macronove fotografije tokom treninga boksa izazvale niz reakcija: "Sprema se na okršaj s Putinom"

V. K.
Emmanuel Macron (Foto: Soazig de la Moissonniere/Instagram)
Emmanuel Macron (Foto: Soazig de la Moissonniere/Instagram)
Ured predsjednika Francuske objavio je fotografije Emmanuela Macrona u nešto drugačijem izdanju, a što je izazvalo i brojne komentare na društvenim mrežama.

Macronov službeni fotograf Soazig de la Moissonniere objavio je fotografije na kojima se prikazuje Macron dok udara boksersku vreću tokom treninga.

Korisnici društvenih mreža ubrzo su počeli komentarisati fotografije, a neki su se našalili kako Macron podsjeća na Rockyja Balbou.

Dok su se jedni šalili, drugi korisnici su analizirali vrijeme Macronove objave uzevši u obzir činjenicu da je francuski predsjednik nedavno pozvao Evropu da pojača svoj odgovor na ruski rat protiv Ukrajine. Mnogi smatraju kako je upravo ovakva objava simboličan način na koji Macron želi poslati važnu poruku.

"Pojedini korisnici su napisali da se Macron sprema na okršaj s Putinom koji također nerijetko na fotografijama pokazuje svoja sportska umijeća", piše The Guardian.

Ženski magazin Femme Actuelle također je opisao fotografije te su naglasili kako se na njima muže vidjeti muž Brigitte Macron s odlučnim pogledom, kao da želi da se bori s protivnikom.

"Čini se da udara toliko snažno da mu bicepsi iskaču ispod crne majice", naveli su.

Fotografiju je komentirao i novinar Jonathan Bouchet-Petersen koji ih je opisao kao zastrašujući izbor političke komunikacije.

Kritiku je uputio i profesor Eric Anceau koji je rekao kako su Macronove fotografije dio neopopulističke muškosti koju danas vole pojedini lideri te je u tom kontekstu izdvojio ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Predsjednik Francuske privukao je pažnju političke javnosti zbog izjava o mogućnostima slanja stranih trupa u Ukrajinu. Njegove najave izazvale su reakciju i Moskve, a ruski zvaničnici su naglasili kako bi ovakav čini predstavljao uvod u treći svjetski rat koji bi mogao imati apokaliptične posljedice po čovječanstvo.