Francuzi ljuti
5

Macron na udaru kritika zbog fotografiranja s mladićem koji pokazuje srednji prst

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Francuski predsjednik Emmanuel Macron našao se na udaru kritika zbog fotografije koja je snimljena tokom njegove posjete francuskom otoku Sveti Martin na Karibima, a na kojoj Macron pozira s dvojicom mladića od kojih jedan na sebi nema majicu i pokazuje srednji prst.

Mnogi korisnici društvenih mreža komentarisali su da je Macron osramotio Francusku.

"Ne mogu pronaći riječi za ovu uvredu. Francuska to ne zaslužuje, to je neoprostivo", napisala je Marine le Pen na Twitteru.

Fotografija je snimljena u Quartier d'Orleansu, jednoj od najsiromašnijih četvrti francuskog otoka Sv. Martina. O ovom događaju oglasio se i Macron koji je rekao kako je neplanirano posjetio ovaj dio otoka na kojem se grade nove kuće nakon prošlogodišnjeg uragana Irma. Tu je naišao na dvojicu mladića s kojima se fotografisao, a nakon što mu je jedan rekao da je nedavno pušten iz zatvora Macron ga je posavjetovao da mora promijeniti svoje ponašanje.

Macron je također ispričao kako ih je zamolio da mu dovedu djevojku koja je u kolicima te kako su oni to bez pogovora uradili.

"Uradili su to jer sam im pokazao povjerenje i jer sam ih poštovao. To je naša Republika", poručio je.

Dodao je kako je s ovim mladićima pozirao zato što voli svako dijete Francuske Republike, bez obzira na njegove greške, te da je upravo to razlog zbog kojeg je pobijedio na izborima.