Ljuti Berlusconi prodaje vilu u kojoj je snimljen s ljepoticama

F
FENA
18.11.2009. u 18:17
0
1
Ljuti Berlusconi prodaje vilu u kojoj je snimljen s ljepoticama
0
Ljuti Berlusconi prodaje vilu u kojoj je snimljen s ljepoticama
Italijanski premijer Silvio Berlusconi odlučio je da za 450 miliona eura proda svoju luksuznu vilu na Sardiniji porodici suverena emirata Abu Dabi, objavio je u srijedu italijanski dnevni list Corriere della Sera.
- Emiru se dopada vila. Da, po cijeni od 450 miliona eura, naslov je članka o prodaji, ali uz ogradu da agent koji se godinama bavi Berlusconijevim nekretninama to nije potvrdio.

List piše da je Berlusconi, "ljut" zbog fotografija snimljenih na imanju vile na kojima je on s mladim djevojkama, od kojih su neke bile obnaženih grudi, odlučio da proda tu nekretninu iako je nekada izjavljivao da bi volio da je načini "italijanskim Kemp Davidom".

Emir Muhammed, sin šeika Sajeda ben Sultan al-Nahjana, suverena Abu Dabija, bio je u potrazi za rezidencijom na Mediteranu.

Berlusconijeva vila, kako piše list, ima sve potrebne kvalitete, a zadovoljava i uslove sigurnosti, prenosi Beta.

Vila je kompleks koji čine tri zgrade na terenu od oko 80 hektara, i to u najluksuznijem dijelu Sardinije, Costa Smeraldi.

Najljepša je vila koja pripada Berlusconiju: 2.600 kvadratnih metara u okviru kojih je sedam spavaćih soba i desetak drugih prostorija, piše list.

U drugu vilu obično se smještaju djeca iz njegovog drugog braka, a treća je predviđena za važne zvanice, kao što su bili Tony Blair ili Vladimiri Putin sa suprugama.

Na imanju su i jezero i jedan vještački vulkan, sedam bazena i jedna bašta s orhidejama, kaktusa i rijetkog bilja koje održava stalno zaposlenih 20 baštovana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: