Njemačka
0

Ljubomorno zaljubljeni učenik nastavnicu izbo nožem

FENA
Osterholz-Scharmbeck
Osterholz-Scharmbeck
Njemačku nastavnicu nasmrt je nožem izbo ljubomorno zaljubljeni bivši učenik, koji ju je prethodno pratio i pronašao putem GPS-a.

Heike Beyermann, 35-godišnja profesorica hemije, divljački je izbodena nožem čak 20 puta, a 21-godišnji ubica i njezin bivši učenik Gero Schmidt, na njezin je automobil prije toga postavio GPS uređaj, kako bi je mogao pratiti. Ubistvo se dogodilo nedaleko od Bremena, u gradu Osterholz-Scharmbeck, a Beyermann je bila samo na par koraka od ulaznih vrata kuće, kad ju je Schmidt zaskočio i počeo bosti nožem.

Slučajni prolaznik, koji se nedugo zatim našao blizu mjesta zločina, pokušao je pomoći Beyermann, ali nije mogao ništa učiniti. Ona je ubrzo umrla na licu mjesta. Policija je javila da je mladić svojoj bivšoj nastavnici htio postaviti "više hiljada pitanja" te kako joj je prije napada izjavio ljubav.

"Odbila je njegovo udvaranje, ali on je pravi čudak i potpuno je opsjednut njom", tvrdi policija, prenosi Daily Mail.

Beyerman je još 2008. godine kontaktirala policiju u vezi sa Schmidtom, strahujući kako bi ju on mogao pokušati ubiti, ali policija u pretresu njegovog doma nije pronašla nikakve dokaze, koje bi potvrdile njezine sumnje pa su odustali od kaznene prijave.

Schmidt je inače desetnik u Njemačkoj vojsci, a policiji je priznao kako je kuću svoje žrtve pratio putem skrivenih nadzornih kamera već duže vremena. GPS sistem je, kaže, na njezin automobil stavio prošlog petka ujutro te ju je istog dana slijedio do kuće, gdje ju je i napao. Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu za teško ubistvo, a ukoliko ga se sud osudi za ovaj zločin, čega ga doživotna zatvorska kazna.