|

Ljubljana: Rupel očekuje ulazak Makedonije u NATO

Ljubljana: Rupel očekuje ulazak Makedonije u NATO
0
F
FENA
6.12.2007. u 15:32
0
komentara
0

dijeljenja
Ljubljana: Rupel očekuje ulazak Makedonije u NATO
Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je u četvrtak da će Makedonija dobiti poziv za članstvo u NATO savezu, čime bi mogla postati "sidro stabilnosti" u regiji.
Odgovarajući na pitanja članova parlamentarnog odbora za vanjsku politiku o sigurnosnoj situaciji na Balkanu u vezi s Kosovom i BiH, Rupel je rekao da će Makedonija, ne dogodi li se nešto nepredviđeno, na summitu NATO saveza u Bukureštu sljedeće godine vjerojatno dobiti poziv bez obzira na problem s Grčkom oko imena države.

Bude li NATO odlučan, neće se moći dati veto na poziv Makedoniji na članstvo, rekao je Rupel.

Govoreći o stanju u državama regije, Rupel je rekao da su prilike u BiH sada dobre u usporedbi sa stanjem od prije pola godine, dok je, po njegovoj ocjeni, najproblematičnija i najsloženija situacija na Kosovu.

Rupel je izjavio da se po nekim ocjenama može očekivati žestoka rasprava u Vijeæu sigurnosti UN-a koji 19. ovog mjeseca počinje raspravu o Kosovu, te da neki očekuju da bi novi dokument o Kosovu mogao donijeti napredak u smislu jačanja uloge EU-a u toj pokrajini. Rupel je ponovio svoje ranije stajalište da je Kosovo više europski
nego ruski ili američki problem.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.