Svijet
0

Ljubavni život francuskog predsjednika uzdrmao egipatski parlament

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Dok francuski predsjednik Nicolas Sarkozy uživa u svom godišnjem odmoru sa novom djevojkom, bivšom manekenkom Carlom Bruni, kritike upućene njemu stižu, kako iz domovine, tako i iz zemlje u kojoj se odmara.

Prije zvanične posjete Egiptu koja je počela danas, Sarkozy je nekoliko dana uživao u romantičnom odmoru sa novom ženom u njegovom životu, a njihov svaki korak pomno su pratili paparaci što su francuski mediji svakodnevno komentarisali. Međutim, u posljednjih dana čuju se i oštre kritike iz Egipta, islamske zemlje koja baš i ne podržava javno iskazivanje ljubavi nevjenčanih partnera, izvještava AFP.

Jedan egipatski političar je francuskog državnika i njegovu ljubavnu priču čak usporedio i sa prostitucijom, a u egipatskom parlamentu raspravljalo se i o tome zašto Sarkozy i Bruni moraju spavati u jednoj sobi tokom svog boravka u Egiptu.

Čuli su se i glasovi kritike upućeni egipatskoj vladi jer neki smatraju da nisu trebali iskazati svoju dobrodošlicu francuskom predsjedniku i njegovoj djevojci.

U egipatskim hotelima na recepciji parovi moraju pokazati dokaz da su vjenčani kako bi mogli dijeliti jednu sobu, ali u slučaju francuskog predsjednika to pravilo nije ispoštovano.