{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ljubav iz nacističkog logora procvjetala nakon 60 godina

1.11.2012. u 20:11
1
0
Ljubav iz nacističkog logora procvjetala nakon 60 godina
1
Ljubav iz nacističkog logora procvjetala nakon 60 godina
Thomas Beck je 1944. bio 15-godišnjak zarobljen u nacističkom koncentracionom logoru u Budimpešti. Jedne večeri se odvažio i odlučio pobjeći preko visokih zidova kampa. Uspio je, ali njegova sreća nije bila potpuna, jer je u logoru ostala 14-godišnja Edith Greiman, zarobljenica u koju je bio zaljubljen.
Više od 60 godina kasnije, Beck je dobio drugu priliku. Dok je u Mađarskoj i Slovačkoj snimao dokumentarac o svom bijegu, upoznao je novinara koji mu je dogovorio susret s najboljim prijateljem iz djetinjstva. Kada su se sreli, prijatelj mu je rekao nešto što će promijeniti Beckov život. "Edith i ja te čekamo pune 62 godine", kazao je Beckov prijatelj.

Nakon toga je saznao da je Edith preživjela zarobljeništvo i da živi u Australiji. Počeli su se dopisivati i ljubav je ponovno procvjetala.

"Već četiri godine smo zajedno i veoma smo sretni", kazao je Beck za Herald Sun, a Edith je dodala da su i više nego zadovoljni.

Edith se prisjetila užasa koje je preživjela u nacističkom logoru i kako je Beck bio jedina osoba na koju se mogla osloniti u tim teškim trenucima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: