|

Ljekari se pridružili protestima

Ljekari se pridružili protestima
0
F
FENA
10.2.2011. u 16:02
0
komentara
0

dijeljenja
Ljekari se pridružili protestima Foto: AP
Ljekarsko osoblje najveće bolnice u Kairu pridružilo se u četvrtak, 17. dana protesta, stotinama hiljada Egipćana zahtijevajući kraj tridesetogodišnje vladavine predsjednika Hosnija Mubaraka.
Oko 3.000 zaposlenih u bolnici Qasr al-Aini izašlo je iz zgrade bolnice i krenulo ka zgradi donjeg doma parlamenta da bi se pridružili demonstrantima koji su blokirali zgradu parlamenta, javio je dopisnik AFP-a u Kairu.

Uzvikujući poznati slogan protesta "Narod želi kraj režima", ljekarima bolnice Qasr al-Aini pridružili su se i ljekari iz raznih krajeva zemlje.

Soha Mohamed, zaposlena u bolnici Qasr al-Aini, kaže da su zahtjevi učesnika protesta uglavnom politički.

- Ne radi se o plaćama nego o tome da su za situaciju odgovorni oni koji su na vlasti i o tome da hoćemo naše slobode, istakla je Soha.

Abdullah Kader, student medicine s Univerziteta u Zagazigu, u oblasti delte Nila, krenuo je u Kairo da bi se pridružio demonstrantima.

- Htio sam da se pridružim mojim kolegama ljekarima iz Kaira. Ovde je centar revolucije. Hoćemo naša prava. Hoćemo da budu izvedeni pred sud oni koji su odgovorni za krađe, korupciju i kriminal, rekao je Kader.

Prema podacima Ujedinjenih nacija (UN) i Human Rights Watcha (HRW), od početka protesta 25. januara u Egiptu je poginulo oko 300 osoba, a mnogo više je ranjeno ili se nalazi u zatvorima.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.