{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ljajić: Kulminacija krize od pojave vehabija u Sandžaku

F
20.4.2007. u 13:25
0
0
Ljajić: Kulminacija krize od pojave vehabija u Sandžaku
0
Ljajić: Kulminacija krize od pojave vehabija u Sandžaku
Lider Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasim Ljajić ocijenio je u petak da je najnoviji obračun policije s pripadnicima radikalnog islamskog pokreta - vehabijama - kulminacija krize od pojave te grupe u Sandžaku i Novom Pazaru.
U izjavi Tanjugu Ljajić je izrazio nadu da će svi ljudi koji su slijedili učenje vehabizma shvatiti "svu besmislenost i pogubnost njihove navodne misije".

Ocijenivši da je čitavoj regiji i ljudima koji tamo žive nanijeta ogromna šteta, Ljajić je ukazao na dvije stvari koje bi trebalo hitno uraditi da bi se u Sandžak vratili mir i stabilnost.

Prvo, potrebno je postići unutrašnjopartijski konsenzus i konsenzus unutar islamskih zajednica u Sandžaku i Srbiji i "mi ćemo pokrenuti jednu takvu inicijativu", rekao je Ljajić.

Drugo je potreba suštinske promjene politike i odnosa vlade prema Sandžaku, jer je "očito da država mora imati drugačiji pristup problemima na tom području u odnosu na pristup koji je imala u posljednje dvije-tri godine", smatra on.

"Ako ima ičega dobrog u tom zlu, onda je to da je uhapšen glavni vođa grupe Senad Ramović, koji je na misteriozan način prije oko mjesec i po dana pobjegao iz novopazarskog zatvora", rekao je Ljajić.

Ramović je u petak ujutro zadobio povrede gornjih i donjih ekstremiteta u obračunu policije s terorističkom grupom u selu Donja Trnava nedaleko od Novog Pazara, dok je Ismail Prentić, za koga policija tvrdi da je vođa, tom prilikom ubijen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: