Svijet
0

Limuzina u kojoj je poginula princeza Diana prodaje se za milion funti

Sarajevo-x.com
Vlasnik limuzine, ili onoga što je ostalo od nje nakon nesreće u kojoj je poginula princeza Diana, pokušat će je prodati za milion funti.

S obzirom da su britanski istražitelji završili sa istragom smrti princeze Diane, vlasnik limuzine Francuz Jean Francois Musa vjeruje kako bi mnoge firme jedva dočekale da kupe olupinu.

Mercedesova limuzina trenutno se nalazi u posjedu londonske policije, gdje su detektivi više od godinu dana ispitivali olupinu u istrazi koja je koštala vie od 4 miliona funti. Nisu pronašli nikakve tragove namjernih kvarova niti dokaze da je limuzina bila glavni faktor nesreće.

Musa je iznajmio limuzinu Mohamedu al Fayedu, Dodijevom ocu. "Ovo je posebna olupina – kao što je ona u kojoj je poginuo američki glumac James Dean. Rečeno mi je da vrijedi najmanje milion funti.", izjavio je Musa.

"Prvo sam mislio da bih olupinu trebao dati Dodijevom ocu. Onda sam pomislio da bih je trebao dati u muzej. Kad sam čuo da bi mnogo ljudi platilo dosta novca za nju, odlučio sam da ću je prodati.", dodao je.

Pokušaj nemoralnog Francuza da zaradi na toj strašnoj tragediji će još više povrijediti Dianine sinove, prinčeve Williama i Harryja, kojima je majčina smrt ionako teško pala.