{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Libijska TV: Cameron koristi irske i škotske plaćenike

F
11.8.2011. u 16:14
0
5
Libijska TV: Cameron koristi irske i škotske plaćenike
0
Libijska TV: Cameron koristi irske i škotske plaćenike
Foto: Reuters (Arhiv)
Libijska državna televizija objavila je u četvrtak u udarnom terminu jutarnjih vijesti da britanski premijer David Cameron koristi "irske i škotske plaćenike" kako bi smirio nerede u zemlji.
Britanski pobunjenici približavaju se Liverpoolu u sukobima sa Cameronovim brigadama i plaćenicima iz Irske i Škotske, navela je libijska televizija.

"Neredi u Britaniji nisu protesti koje izazivaju strane obavještajne službe", rekao je spiker, poredeći nasilje na ulicama britanskih gradova sa zavjerom stranih sila da svrgnu legitimni režim u Libiji.

Britanski borbeni avioni i brodovi učestvuju u napadima nekoliko članica NATO-a na položaje snaga Moammera Gaddafija, koji su počeli u martu kada su UN odborile vazdušne akcije kako bi se zaštitili civili u Libiji, a libijski režim se optužuje da protiv pobunjenika koristi plaćenike, većinom iz afričkih zemalja.

Libijske vlasti su u srijedu poručile da Cameron i njegova vlada moraju da odu "poslije narodne pobune protiv njih i žestokih represivnih mjera policije protiv mirnih demonstranata".

Zamjenik ministra vanjskih poslova Libije Khaled Kaaim rekao je da su ovim događajima "Cameron i njegova vlada izgubili sav legitimitet", a da demonstracije pokazuju da britanski narod "odbacuje vladu koja pokušava da se nametne silom".

Kaaim je, također, pozvao Vijeće sigurnosti UN-a da "ne sjedi skrštenih ruku pred flagrantnim kršenjem prava britanskog naroda".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: