Le Penova ponovo za izlazak iz evrozone i pogranične kontrole

S
SRNA
19.11.2011. u 20:32
0
7
Le Penova ponovo za izlazak iz evrozone i pogranične kontrole
0
Le Penova ponovo za izlazak iz evrozone i pogranične kontrole
Kandidat za francuskog predsjednika i lider stranke krajnje desnice Nacionalni front Marine Le Pen objavila je svoju viziju te zemlje pred nekoliko stotina njenih pristalica, zastupajući ponovo izlazak iz evrozone i jačanje kontrole na granicama.
Le Penova je objavila malo detalja o svom planu i umjesto toga ostala je lojalna tradicionalnim obećanjima svoje stranke: jačanje Francuske, očuvanje porodičnih vrijednosti, borba protiv imigracije i odbacivanje globalizacije.

Prema pisanju lista Guardian Le Penova je bila iznenađujuće tiha po pitanju ekonomije, odlažući za januar iznošenje njenog plana za izlazak Francuske iz krize.

List navodi da su Le Penova i njena stranka uvijek zastupale mnogo izolovaniji put za Francusku, što bi moglo da naiđe na podršku pošto sve ukazuje na to da će se dužnička kriza širiti i na nove evropske zemlje.

Grčka, Portugal i Irska već su zatražile finansijsku pomoć EU i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), dok je sudbina Italije još neriješena jer su značajno povećani troškovi pozajmljivanja te zemlje.

Usljed strahovanja o budućnosti eura i u sposobnost lidera da spase Evropu iz krize, takođe je izazvalo rast troškova pozajmljivanja Francuske.


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: