{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Le Pen: Referendum za vraćanje smrtne kazne

F
FENA
8.1.2015. u 12:48
3
Le Pen: Referendum za vraćanje smrtne kazne
3
Le Pen: Referendum za vraćanje smrtne kazne
Marine Le Pen (Foto: AFP)
Liderka francuske desnice Marine Le Pen, povodom terorističkog napada na magazin "Charlie Hebdo", ponovila je da se zalaže za vraćanje smrtne kazne.
Kako prenosi Liberasion, ona je istakla da će, ako bude izabrana za predsjednika Francuske, organizirati referendum o ponovnom uvođenju smrtne kazne.

"Uvijek sam govorila da ću ponuditi Francuzima mogućnost da se izjasne o tome putem referenduma. Lično smatram da smrtna kazna treba da postoji u našem zakonodavstvu za najteža krivična djela", poručila je Le Pen.

Istovremeno je zatražila bolje upravljanje na granicama, kao i podizanje značaja državljanstva, ali i jačanje sredstava koje ima na raspolaganju policija.

Ona je podvukla da učestvuje u “nacionalnom jedinstvu”, na koje je pozvao predsjednik Francois Hollande, ističući da je zemlja ujedinjena, ne samo u žalosti, već i oko činjenice da je Francuska napadnuta, da su ugrožene kultura, slobode i vrijednosti zemlje, kao i način života.

Također je kazala da očekuje poziv premijera Manuela Vallsa za učešće na solidarnosti.

"Čekam da zazvoni telefon i premijer pozove predstavnicu stranke koja je osvojila 25 posto glasova na prošlim izborima da učestvuje u manifestaciji nacionalnog jedinstva", poručila je Le Pen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: