Velika Britanija
0

Lažni Colgate povučen iz prodaje

Sarajevo-x.com
Nekoliko hiljada tuba paste za zube Colgate sumnjivog kvaliteta povučeno je iz prodaje u prodavnicama Saintsbury i Boots u Velikoj Britaniji.

Mušterije ovog lanca trgovina kupile su na hiljade tuba Colgatea od 100 ml na kojima se nalazila etiketa 'zaštita od karijesa'.

Lažne Colgate paste za zube porijeklom iz Kine i ranije su prodavane u SAD-u, a sadržavale su otrovne hemikalije koje se inače koriste u proizvodnji antifriza.

Pretpostavlja se da je sporna pasta, koja se prodavala u Velikoj Britaniji, također proizvedena na Dalekom istoku, iako na etiketi stoji da je porijeklom iz Južne Afrike.

Jedan od kupaca kazao je da mu se pasta činila sumnjivom jer je imala čudan miris i okus.

"Ne mogu da vjerujem da jedna od najpoznatijih prodavnica može prodavati lažne proizvode. Trebali su ih na licu mjesta provjeriti", kazao je nezadovoljni kupac.

Firma Colgate se kasnije oglasila saopćenjem u kojem stoji da nije evidentiran ni jedan slučaj bolesti koji je povezan sa lažnim proizvodom.

Trgovci iz prodavnica Saintsbury poslali su 17.000 pisama kupcima koji koriste njihove Necktar kartice, u kojim ih savjetuje da vrate proizvod i traže povrat novca. Dodali su kako će provesti istragu o slučaju lažnih pasta za zube te se pobrinuti da se to nikad više ne desi, saznaje Daily Mail.