Svijet
0

Lažna uzbuna u rimskoj zračnoj luci u Ciampinu

FENA
Ciampino aerodrom
Ciampino aerodrom
Zbog opasnosti od terorizma rimska zračna luka u Ciampinu, na koju slijeću i avioni državnika i Pape, bila je zatvorena od 22 sata u ponedjeljak do 7,40 sati u utorak. U utorak su letovi nastavljeni, no pet letova kompanije Ryanair, za Bergamo, Treviso, Veronu, Pariz i Milano, bili su odgođeni.

Do zatvaranja zračne luke došlo je nakon što se na pisti našao mladić noseći ruksak za koji se pretpostavljalo da u sebi sadrži eksploziv.

Tokom noći je utvrđeno kako u ruksaku nije bilo nikakvog eksploziva, ali se nastavilo s pretragama sve do utorka ujutro. Prije svega, htjelo se otkriti kako je mladić uopće mogao doći na pistu.

Potencijalni napadač navodno je iz Eritreje i već se oko godinu dana nalazi ilegalno u Italiji. Prema prvim analizama, čini se da je riječ o osobi koja je mentalno poremećena pa je smješten u bolnicu, javila je Hina.

Nakon nedavnog atentata i pokušaja atentata u Velikoj Britaniji, u Italiji nije posebno povećan stupanj protuterorističke uzbune, već je samo upozoreno na održavanje budnosti u praćenju tzv. osjetljivih objekata.